Värnplikt igen…

För någon dag sedan kunde vi läsa att värnplikten kommer tillbaka.

Bakgrunden till beslutet är en försämring av det säkerhetspolitiska läget samt att rekryteringen av frivilliga inte uppnått förväntningarna, skriver SVT.

Bra eller dåligt, för min egen del tycker jag att det är bra, dels för Sverige men även för alla ungdomar som nu skall göra värnplikt. Det är något speciellt med att göra detta. Själv gjorde jag värnplikten 1974-1975, det var faktiskt något av de roligaste jag gjort, kamratskapet, utbildningen, maten. Visst fanns det tillfällen man var jäkligt trött på det hela men de positiva sakerna vägde upp.
 
Kommer ihåg hur man hånade de nyinryckta, gjorde sattyg för dem, inget allvarligt utan mer som lite skoj. Var aldrig med om att det gick så långt att det blev mobbning.
 
Jag gjorde min värnplikt på F18 Tullinge numera nedlagd. Låg där som militär fotograf och fick en bra fotoutbildning, tyvärr så fortsatte jag inte med mitt fotointresse.
 
Ser tillbaka på den tiden med glatt sinne, skulle inte tveka att göra om detta men åldern sätter nog stopp nu.

Etiketter: värnplikt

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln