Hantera oro

Fem skäl till att inte oroa sig...

1.    Fokusera på vad du kan kontrollera
Du behöver inte ha i dina tankar att du skall kontrollera eller styra framtiden, något som inte är inom räckhåll för dig skall du sluta fokusera på. Du slösar bara bort din tid på det ”som kan hända”, fokusera på det som du kan styra och kontrollera nämligen dina tankar och handlingar.
 
2.    Livet är kort
så slösa inte bort det på oroande saker som kan eller inte kan hända. Istället för att lägga energi på allt ”som kan gå fel” så skall du leva i nuet samt lägga din energi på att upptäcka alla positiva saker som händer för dig i ditt liv.
 
3.    Din egen fantasi är din värsta fiende
Tankar och funderingar tenderar att ha en snöbollseffekt ju längre du funderar på dem. En lite oro byggs upp som resulterar i en annan oro och ytterligare en, till slut har det tagit över din vardag. Fakta visar att det är en mycket lite chans att det du oroar dig över verkligen kommer att hända samt att den oro över något som tar upp dina tankar är i själva verket mycket mindre än det verkar.
 
4.    Att ständigt oroa sig är dåligt för din hälsa och välmående
Att ständigt gå omkring och oroa sig är dåligt för din hälsa. De som ständigt oroar sig har svårt att fokusera, fatta rätt beslut. Sömnen påverkas och din kropp är ständigt satt i försvars ställning. Lägg ner din oro i en låda skriv en adress som inte finns i ett land långt borta och posta den dit. Ta sedan en god kopp te och slappna av.
 
5.    Kämpa för det du verkligen vill ha eller uppnå
Om du lägger energi på att oroa dig för din karriär, dina vänner, familjen mm, en oro som med all sannolikhet du inte kan ha någon påverkan över så vänd denna energi till att göra något för dig själv istället.  Kämpa med din energi för det jobb som du verkligen vill ha, kontakta de människor som är viktiga för dig och den stora energi som du la på att oroa dig skall du istället använda för att förbättra ditt liv.
 

Etiketter: oroa sig fokus kämpa

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln